Informatie en kosten De Oppasmoeders

Wij zijn De Oppasmoeders, wij zijn enthousiaste moeders die graag iets moois willen betekenen voor de wijk. Wij weten wat het is om moeder te zijn en hoe belangrijk het is voor je persoonlijke ontwikkeling om soms even je handen vrij te hebben. Daarom zijn wij een oppasservice gestart met als doel dat ouders mee kunnen doen aan cursussen in de wijk en zo kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Als organisatie kunt u bij ons terecht om een oppasmoeder in te huren.

Wat kan uw organisatie van De Oppasmoeders verwachten:

  • De kinderen worden op een veilige en pedagogisch verantwoorde wijze opgevangen.
  • Ouders kunnen ongestoord deelnemen aan uw activiteit
  • Er is altijd 1 oppasmoeder aanwezig die een EHBO-diploma heeft
  • Onze oppasmoeders hebben een VOG en zijn verzekerd.
  • Wij nemen alle benodigdheden voor het oppassen zelf mee, zoals speelgoed, knutselspullen, ehbo, etc.

Wat verwachten wij van uw organisatie:

  • U zorgt dat er een aparte en schone ruimte beschikbaar is voor het oppassen op dezelfde locatie als de activiteit.
  • De moeders moeten voor hun kind zelf luiers en iets te eten of te drinken meenemen.
  • De kinderen moeten binnen 15 minuten na de eindtijd worden opgehaald, anders zijn wij genoodzaakt extra tijd in rekening te brengen.

Kosten
Per oppasmoeder vragen wij € 7,50 per uur exclusief € 4,50 administratiekosten. Als u meerdere bijeenkomsten organiseert, worden de administratiekosten slechts 1 keer per maand in rekening gebracht.

Aantal oppasmoeders
Voor de berekening van het aantal oppasmoeders gebruiken wij de rekentool kinderopvang – beroepskracht kind ratio https://1ratio.nl/bkr/#/. Met deze tool wordt aan de hand van het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen uitgerekend hoeveel oppasmoeders er nodig zijn. Deze tool is van de Rijksoverheid.

Ik hoop dat deze informatie duidelijk is, mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via tel 0641672584 of deoppasmoeders@gmail.com.